Info

Over GrafischOntwerper.nl

GrafischOntwerper.nl is Arthur Wentzel. Ik ben grafisch ontwerper met meer dan 15 jaar ervaring. Ik werk zowel op korte als op lange termijn-projecten, afzonderlijk of in een team van professionals. Klanten variëren van kleine bedrijven en goede doelen tot grote openbare en design bedrijven en organisaties.


Typische projecten zijn onder meer rapporten, brochures, nieuwsbrieven, infographics en user interface design. Ik werk met een mix van creativiteit, service, technische vaardigheden en strategisch denken. Mijn prijsstructuur is eerlijk en concurrerend om mijn opdrachtgevers de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Ik ontwerp regelmatig op vrijwillige basis voor milieu- en educatieve projecten.

 


Geschiedenis

Ik studeerde magna cum laude af aan de Academie voor de Kunsten Artez in 1995. Na een jaar van reizen en bezoek aan de continenten en veranderende paradigma’s werkte ik bij gerenommeerde Nederlandse ontwerpbureaus als Concepts Design en Bureau Mijksenaar. In 1997 richtte ik Designer.nl op; een klein intelligent ontwerpbureau, waar ik meer dan 50 klanten succesvol bediende. In 2011 ging ik onafhankelijk verder als een freelancer (www.GraphicDesigner.nl, www.GrafischOntwerper.nl). Tussen de bedrijven door ontwikkelde ik een portal voor Nederlandse ontwerpers: Designer.NL (www.Designer.nl). Mijn goed bezochte blog www.kanduka.com richt zich op media en kwaliteit van (elektronische) muziek.

Concept & aanpak

Hoe kan ik omgaan met opdrachten? Met een senior aanpak en junior houding richt ik me op het vinden slimme maar eenvoudige oplossingen voor complexe problemen. Altijd open en innoveren, de kwaliteit verbeteren, vragen stellen, brainstormen, het genereren van ideeën, en navigeren binnen het budget en het tijdschema.

Expertise

grafisch ontwerp, web-en interaction design, user interface ervaring, branding en identiteit, kunst en creatieve richting, conceptontwikkeling, media consultancy, dynamisch content management.

Field

Ik ben opgeleid in het bedrijfsleven, media, cultuur, milieu, onderwijs, voeding, (non-) overheid en daarbuiten.

Klanten

Ik werk voor klanten als Center Parcs, Elsevier Science, Vrije Universiteit, Xerox, Twynstra Gudde, Joop vd Ende Foundation, Min. Binnenlandse Zaken, TPG Post, Nederlandse Spoorwegen, Pink Roccade, Belastingdienst, Gemeente Eindhoven, Gemeente Ermelo, V & D, Rijkswaterstaat, RET, Eneco, Evelop, Havells Sylvania Europa, Interall en nog veel meer.


Specialiteiten

ART & DESIGN
Boeken, rapporten, brochures, nieuwsbrieven, infographics, user interface design, infographics, typografie, visuele instructies
DIGITAL & INTERNET
html, css, cms, mysql, php, open-source, code, pixels, metadata, javascript, flash, dreamweaver
PRINT & PRODUCTIE
indesign, photoshop, illustrator en vele, vele andere programma’s, maar altijd gericht op het vinden van oplossingen voor elk probleem.
ANALOG
liefdevolle papier, inkt, tekenen, luisteren, denken, leren, onderwijzen, preken en doen.


Lees meer over Arthur:
http://www.grafischontwerper.nl/arthur-wentzel

aw_O8C3967_700px
Arthur Wentzel in actie


Blog artikelen van arthur